Το 2010, το πρώτο mining project Bitcoin (BTC) δημιουργήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας και ονομάστηκε απλώς Bitcoin.cz. Λίγο αργότερα, ο ιδρυτής Mark “Slush” Palatinus αποφάσισε να προχωρήσει σε άλλα εγχειρήματα, όπως η δημιουργία του πρώτου hardwallet κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, το Trezor. Ως αποτέλεσμα, η Braiins, μια εταιρεία που ασχολείται με την ανάπτυξη και έρευνα σε Linux, ανέλαβε το project και τo μετονόμασε ανάλογα.
Tο Braiins (Slush Pool) πλέον έχει εξελιχθεί για να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα pool εξόρυξης Bitcoin. Υπάρχουν πλέον πάνω από 15.000 χρήστες στο χώρο, με το συνολικό ποσοστό hashrate να αντιστοιχεί στο 5% έως 8% του συνολικού δικτύου Bitcoin. Η εταιρεία αντλεί το 100% των εσόδων της μέσω BTC και χρεώνει προμήθεια 2% έως 2,5%. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην Cointelegraph, ο Kristian Csepcsar, επικεφαλής μάρκετινγκ της Braiins, εξήγησε γιατί οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων εξακολουθούν να επιλέγουν την παλαιότερη ”πισίνα” εξόρυξης στον κόσμο μετά από όλα αυτά τα χρόνια, παρά τους τόσους πολλούς ανταγωνιστές που είναι διαθέσιμοι.
“Κανείς δεν περίμενε ότι το Bitcoin θα πετύχαινε τόσο γρήγορα. Έτσι, πουλούσαμε πολύ περισσότερα αρχικά [όταν η τιμή ήταν πολύ χαμηλή] για να χρηματοδοτήσουμε τις λειτουργίες. Επιπλέον, υπήρξε ένα hack στην υπηρεσία cloud νωρίς που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή 3.000 BTC. Έτσι λοιπόν, δεν βρισκόμαστε σε επίπεδο όπως του Satoshi.”
Επιπλέον, η Braiins είναι ανεξάρτητη, καθώς δεν έχει δεχθεί ποτέ χρήματα από επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών ή εξωτερικούς επενδυτές. Ορισμένοι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων θα υποστήριζαν ότι υπάρχει ανάγκη για κεντρικούς θεσμούς, όπως ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας, να παρέμβουν και να ρυθμίσουν την αστάθεια των ψηφιακών νομισμάτων, ώστε οι επενδυτές και οι επιχειρήσεις να μπορούν να σχεδιάσουν αργή και σταθερή (αν και ελεγχόμενη) ανάπτυξη. Όχι όμως ο Τσέκσαρ, όπως λέει στην συνέντευξη του.