Το πρώτο κιόλας μπλοκ συναλλαγών με απόδειξη συμμετοχής (proof of stake) ολοκληρώθηκε με ποσοστό συμμετοχής σχεδόν 100%. Αυτό ήταν, μακράν, το καλύτερο δυνατό σενάριο.
Τα κρυπτονομίσματα όπως το Εthereum και το Βitcoin συχνά επικρίνονται για τη διαδικασία του mining που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων νομισμάτων.
Πριν από τη συγχώνευση και οι δύο αλυσίδες μπλοκ είχαν το δικό τους τεράστιο δίκτυο από miners σε όλο τον πλανήτη που έτρεχαν με εξαιρετικά εξειδικευμένους υπολογιστές οι οποίοι έκαναν μαθηματικές εξισώσεις προκειμένου να επικυρώσουν τις συναλλαγές. Το proof of work χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια και αποτελεί μία από τις κύριες επικρίσεις προς τη βιομηχανία.
Όμως με την αναβάθμιση, το ethereum έχει μεταβεί σε ένα σύστημα γνωστό ως proof-of-stake, το οποίο αλλάζει τους miners με επικυρωτές (validators). Αντί να λειτουργούν μεγάλο αριθμό υπολογιστών, οι επικυρωτές αξιοποιούν τα κρυπτονομίσματα που κατέχουν ως μέσο επαλήθευσης των συναλλαγών και δημιουργίας νέων tokens. Αυτό απαιτεί πολύ λιγότερη ενέργεια από το mining και οι ειδικοί λένε ότι θα κάνει το πρωτόκολλο πιο ασφαλές και πιο βιώσιμο.
Ο αιθέρας διαπραγματεύεται περίπου στα 1.627 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,72%
Μέρος του γιατί η αναβάθμισή του είναι τόσο μεγάλη υπόθεση έχει να κάνει και με τη γενικότερη ατμόσφαιρα γύρω από τα κρυπτονομίσματα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια έκθεση που προειδοποιούσε ότι οι επιχειρήσεις εξόρυξης που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο proof of work θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις προσπάθειες για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά περίπου 99,95% όχι μόνο θα καθιερώσει μεγαλύτερη βιωσιμότητα για το δίκτυο, αλλά θα συμβάλει επίσης σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του φραγμού εισόδου για τους θεσμικούς επενδυτές.
Η Bank of America ανέφερε σε ενημέρωση προς τους πελάτες της στις 9 Σεπτεμβρίου, ότι η σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μετά τη συγχώνευση “μπορεί να επιτρέψει σε ορισμένους θεσμικούς επενδυτές να αγοράσουν το token που προηγουμένως απαγορευόταν να αγοράσουν”.
Οι αναλυτές έχουν πει ότι η είσοδος θεσμικών επενδύσεων στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι κρίσιμη για το μέλλον τους ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
Σε αυτή την εποχή μετά το merge, το Ethereum αποκτά ορισμένα από τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου, όπως ένα πιστοποιητικό κατάθεσης, το οποίο πληρώνει τόκο στους κατόχους του.